Evenimente

Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest își propune organizarea de evenimente care să aducă față în față mediul de afaceri și autoritățile. Deasemenea ne dorim să reprezentăm cât mai bine interesele membrilor noștri pe plan local, regional și chiar internațional. Vom organiza evenimente și expoziții de specialitate, dar vom păstra echilibrul și în ceea ce înseamnă evenimentele sociale în care vom avea ocazia să ne cunoaștem mai bine. Promovarea tradițiilor germane, a evenimentelor culturale și a celor sportive sunt la fel de importante pentru noi.

O parte din evenimentele de anul acesta

Importanța evenimentelor digitale în promovarea companiilor
MIERCURI 17 IUNIE ora 17:00

În aceste momente dificile cauzate de pandemie la nivelul întregului glob, trebuind să respectăm măsuri precum distanţarea, am considerat că ar fi de folos tuturor să organizăm primul webinar din istoria Asociaţiei Camera Meşteşugarilor şi al Asociaţiei Economice Germano – Române pentru Regiunea de Nord Vest, cu un titlu sugestiv:

“Cum să organizezi un webinar?”.

Şi, pentru că, cele două asociaţii, nu avut încă experienţa necesară organizării unui astfel de webinar am apelat la serviciile firmei NNC Services din Bucureşti, care, a decis să ne ajute.

De ce am apelat la această firmă?

Simplu: „Împreună suntem mai puternici decât fiecare în parte!” (motto-ul Camerei Meşteşugarilor).

Şi sperăm că am reuşit să fim la înălţimea aşteptărilor Dumneavoastră!

Au participat peste 65 persoane la un webinar care a avut un caracter preponderent interactiv, au fost prezentate multe materiale deosebit de utile,  ca , de altfel, şi foarte multe informaţii despre cum să se organizeze un webinar.

În cadrul webinarului, au fost organizate şi ateliere de lucru, unde participanţii la webinar au fost împărţiţi în grupe de 3-4 persoane şi au facut un util schimb de experienţă între ele.

Doamna Loredana Niculae – CEO Business GROWTH Entrepreneur al NNC Services – în calitate de host al webinarului, împreună cu echipa NNC, au dat dovadă de un înalt profesionalism, asigurând pe cei prezenţi că vor mai organiza împreună cu asociaţiile DRW şi ACM şi alte webinarii, pe diferite teme de interes.

 

Materiale utile de la Webinar:

Ghid Pas cu Pas de Creare a Webinarului 

 

Prezentare

Conferința dedicată programelor de finanțare pentru IMM –uri şi UAT -uri. Business & Local Community, ediția 5

busines

Joi 13 Februarie 2020 a avut loc la Satu mare cea de a cincea ediție a evenimentului “Business&Local Community” organizat de Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest și Camera Meşteşugarilor.

La eveniment, alături de oamenii de afaceri, reprezentanți ai marilor angajatori din județul Satu Mare, au fost prezenți prefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, și alte oficialități.

În cuvântul său, prefectul Radu Bud a salutat demersul organizatorilor, amintind că pentru Guvernul României prioritatea principală este de a crea o dinamică economică de fluidizare a procedurilor administrative, de alcătuire a unui climat favorabil investițiilor și afacerilor, de a deveni un partener al mediului de afaceri:

”Avem nevoie de susținerea reală din partea antreprenoriatului din țară și de un parteneriat puternic cu mediul de afaceri, bazat pe încredere, pe feed-back și pe reacții prompte”.

Prezent la evenimentul economic ”Business&Local Community”, președintele CJ, Pataki Csaba a prezentat pe scurt cele mai importante realizări ale anului 2019 și principalele obiective pentru 2020 în fața antreprenorilor sătmăreni pe care îi așteaptă ca parteneri în toate proiectele de dezvoltare a județului.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean Satu Mare, pentru anul 2020, își propune ca 60% din buget să îi folosească pentru investiții pentru a crește nivelul de trai al locuitorilor județului Satu Mare.

Primarul Kereskényi Gábor a prezentat reprezentanților sferei economice bugetul și proiectele pentru 2020, pentru al treilea an consecutiv.

Cu această ocazie primarul Kereskenyi a reiterat: ” Dacă firmele se dezvoltă, se dezvoltă și orasul. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat. Să auzim în continuare doar lucruri bune despre Satu Mare, să o ținem tot așa!”

O parte dintre evenimentele de anul trecut:

membrii prezenti

Întâlnire a membrilor DRW și ACM  

data:  09.07.2019, Aeroportul Satu Mare  

S-au discutat următoarele:

 • Prezentarea aeroportului si a situatiei privind lansarea unui zbor spre Germania, cerinta a tuturor membrilor DRW
 • Bierfest August 2019
 • Programul de activitati ai DRW ptr. semestrul II 2019

Diverse:

 • Acordarea unei diplome de excelență pentru primul campion național, satmarean,
 • la inot, Pop Tudor (Obs. sustinut si de DRW)
 • Sustinerea Extensiei UTCN din Satu Mare (infrastructura, dotari laboratoare, practica student, …)
 • Prezentare Paula Fogas și Dan Brumboiu (participarea la sommerfestul clubului din Cluj)
 • Propuneri pentru intensificarea colaborării cu celelalte cluburi germane din țara și cu reprezentanta AHK din Cluj, socializare si gustare oferita de gazda noastra

Intalnire de lucru

20190911_185145

11.09.2019, sediul firmei Draexlmaier

Am discutat despre următoarele:

 1. Prezentarea firmei gazda – prezinta  dl. Iuliu Cadar – director;
 2. Realizarea unui parc ecologic cu titlul generic ,,Ecoparc S.O.S.,, in incinta Centrului de Recreere ,,Kentaur,, din Atea (lângă Petea) – prezinta doamna Békéssy Elisabeta – APM Satu Mare;
 3. Prezentare noutati in legislatia vamala si prezentarea firmei Infotir – domeniu de activitate comisionare vamala – prezinta dl. Toth Sergiu Ioan:   obligativitatea raportarii INTRASTAT; posibilitate de vamuire în Satu Mare pentru orice societate comercială din UE; noile autorizari de la Bruxelles privind  operatorii economici autorizați  

4)  Diverse.

Intalnirea membrilor asociatiei

sedinta-asociati

Data:  27.11.2019

Locatia: sediul firmei ZES ZOLLNER Electronic S.R.L., loc. Satu Mare

Parc industrial Sud numarul 10

S-au discutat urmatoarele:

 1. Prezentarea firmei gazda – prezinta  dl. Stefan Leitner – managing director;
 2. Totul este posibil prin desen – prezinta dl. Dr.Ing. Aurel POPP – Global Procurement GPQ Supplier Quality Manager;
 3. Book Fan Acting – prezinta dl. Walter Ubelhart;
 4. Scurta prezentare grup de oameni de afaceri din Cluj – prezinta dl. Florin Bugnar;
 5. Diverse.