Scădere puternică, redresare lentă a economiei germane

Criza provocată de actuala pandemie Corona face ca economia Germaniei să scadă mai puternic decât oricând în ultimii ani.

Specialiștii în economie se așteaptă la un declin de 5,4% în 2020, se arată în raportul lor de toamnă realizat de cinci Institute de cercetare specializate pentru Ministerul Federal al Economiei.

Cele cinci institute de cercetare anticipează o scădere cu 5,4% a produsului intern brut, revizuind astfel prognoza din raport din primăvară, unde se vorbea de minus 4,2%.

Pentru 2021, Institutele se așteaptă ca economie să crească cu 4,7% – în primăvară au prognozat o creștere de 5,8%.

Se preconizează că nivelul de dinainte de criză va fi atins abia la sfârșitul anului viitor.

În 2022 produsul intern brut ar putea crește cu 2,7%. Motivul evaluării mai pesimiste în comparație cu raportul din aprilie este că institutele apreciază acum că procesul de redresare viitoare va fi mai lent.

Redresarea economică este înfrânată mai ales de branșele care se bazează pe contacte sociale, precum gastronomia sau turismul.

Această componentă a economiei germane va avea încă mult timp de suferit. Totuși, în general, economie germană evoluează mai bine decât anticipaseră unii economiști care vedeau la începutul crizei o scădere de 9% sau 10% pentru 2020.

Articol preluat de pe site-ul: https://www.ahkrumaenien.ro/ro/media/translate-to-romana-ahk-wirtschaftsnachrichten/translate-to-romana-details?tx_news_pi1%5Bnews%5D=41790&cHash=b9a92540f573adf23c1b8206b3b8a988